Traktatie Vliegtuigjes (met bellenblaas en rozijntjes)

Een bijna drie-jarige in huis... Het werd weer tijd om na te denken over een traktatie voor het kinderdagverblijf. Ik blijf toch vasthouden aan mijn favoriet: rozijntjes (niet alleen gezond maar ook de kleinere kindjes kunnen hiervan mee genieten)! Dit keer in combinatie met bellenblaas. 

Onze kleine boef is gek op vliegtuigjes. In Word maakte in een sjabloon: de romp, de staart, de propeller en de vleugels. Toen het sjabloon eenmaal klaar was, printte ik deze op verschillende kleuren dikker papier (zelf gebruik ik hier Hema Kilo Karton 200 gram / m2) . Gooi het papier wat je over hebt vooral niet weg (ik gebruik het bij zo ongeveer iedere traktatie). 

 

Het is belangrijk goede en snel drogende lijm te gebruiken. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat een lijmstift niet werkt. Het in elkaar zetten kost niet veel tijd. Het doosje met rozijntjes kan worden ingepakt of, als het leuke doosjes zijn (zoals bij Hema) gewoon zo laten. Het vastplakken van de propeller en het doosje rozijntjes deed ik met dubbelzijdig plakband (ook van de Hema). 

 

Alles is te koop bij Hema (en lekker makkelijk online te bestellen).

Hieronder nog even het boodschappenlijstje: 

Bellenblaas

Rozijntjes

Gekleurd papier (karton)

Lijm

Dubbelzijdig plakband

- Eventueel: inpakpapier 

 


Hiernaast het sjabloon met beschrijving voor het maken van de vliegtuigjes. Dit sjabloon kost je niets. Wel zou het fijn zijn als je, de artikelen online koopt, dit doet via deze of een andere link op mijn website. Op deze manier kan het sjabloon ook gratis blijven! 

Download
Vliegtuigjes.docx.pdf
Adobe Acrobat document 184.5 KB