Beker (bewerkt met porseleinstiften)

Ben je op zoek naar iets persoonlijks voor opa, oma, tante, oom, nichtje, neefje juf, papa of mama? Kijk dan eens naar deze beker. Geweldig om te doen en absoluut niet moeilijk!

Wat hebben we nodig?

Alles is te koop bij Blokker en Xenos (bij beiden online te bestellen en gratis af te halen in de winkel)  

 

Blokker: 

- Handige doekjes met ontvetter

Keukenpapier

- Een beker (geschikt voor de oven en vaatwasser) 

 

Xenos:

Edding porselein stiften 

- Plakband (of Washi tape)

 

 

Doe wat ammoniak op een keukenpapiertje of gebruik de doekjes met ontvetter om de beker goed schoon te maken. Wrijf hem vervolgens goed droog met een schoon keukenpapiertje. 

 

Wil je tekst op het kopje en moet dat een beetje netjes? Gebruik dan plakband om de tekst er recht op te krijgen. Ik heb hier een extra plakbandje gebruikt om de tussenmaat overal hetzelfde te houden. Schijf met de porselein stiften je tekst op het kopje. Haal de plakband er pas af als je zeker weet dat de tekst droog is. Mochten er toch haaltjes aan de tekst zitten, kan je dit met een droog keukenpapiertje weg poetsen. 

 


Als alles goed droog is, kan je de tekst afplakken met wat papier (zodat er niet overheen getekend kan worden). Laat de kleine boef op de beker tekenen met de stiften (vergeet vooral de binnenkant niet ;-). Als het boefje klaar is met tekenen, mag de beker in de oven om de inkt te laten indrogen: 25 minuten op 160 graden. Goed laten afkoelen en klaar is het cadeau! Mocht je nog op zoek zijn naar een goede kinderstoel om je kleintje aan tafel te kunnen laten tekenen? Kijk dan even bij mijn verhaaltje over de Stokke Tripp Trapp. Dit is echt een aanrader!

 

Bij Action kocht ik ook porseleinstiften om hetzelfde mee te proberen. De kleuren zijn leuker maar de kwaliteit is dat niet. Het, met de stiften, bewerkte servies kan niet in de vaatwasser maar ook met de handwas, gaat de tekening er op den duur vanaf. Jammer van al het werk!