Cadeautjes 4-jarige

Jeetje, mijn kleine peutertje wordt een echte kleuter! Hij gaat naar school... dat wordt wennen voor zowel de kleine boef zelf als zijn mama. Zijn verjaardag kunnen we dan ook echt niet overslaan. En dat doen we geheel in jungle en dino stijl (want ja, dat zijn nu eenmaal zijn lievelingsbeesten). 

 

Hieronder een lijst met cadeau ideeën voor echte kleuter (en de daarbij behorende ervaring die ik inmiddels met deze cadeautjes heb opgedaan). 

 

Skelter Buzzy van Berg

Dit cadeau kreeg mijn boef toen hij drie werd maar nu hij vier is en motorisch iets verder zie ik hoe leuk hij het nog steeds vindt. Fietsen vond hij spannend maar op deze skelter, zo laag bij de grond en lekker licht, was hij zo weg. En wat ziet het er stoer uit als je je kleine boefje zo in zijn sas over het speeltuintje ziet gaan! De skelter is op lengte verstelbaar en te gebruiken tot 30 kilo. Alle andere kinderen bij ons uit de buurt (ook een stuk ouder) spelen er maar al te graag mee. Een echte aanrader dus! Mocht je een wat groter budget hebben: de skelter is ook verkrijgbaar met aanhanger!

Winkeltje

Daar ging hij, als klant van zijn eigen winkel, iedere dag weer op pad door de woonkamer. Hij verkocht chips, afwasmiddel, groente, toetjes, thee en nog veel meer. Natuurlijk met een eigen winkelkarretje en mand. Van Sinterklaas kreeg onze kleine boef als aanvulling een kassa en toen konden we ook echt pinnen, contact betalen en natuurlijk zegeltjes sparen! We hebben eindeloos gewinkeld en het bleef leuk! Dan was hij weer klant, dan weer verkoper en heel soms ook boef. Dan moesten we weer achter hem aan rennen door de woonkamer en gang maar het bleef een feest! Een winkeltje staat echt garant voor steeds weer heel veel speelplezier! Een echt aanrader!

Playmobil
Bijna vergeten dat zit zo ontzettend leuk kon zijn! Hele dorpen worden en gebouwd en hele verhalen worden erbij verzonnen. Niet alleen goed voor zijn fijne motoriek maar ook voor zijn fantasie. Nadeel aan Playmobil vind ik dat het best prijzig is (voor de hoeveelheid die je krijgt). Door het cadeau met elkaar of cadeaubonnen (van bijvoorbeeld bol.com) te geven is het voor iedereen leuk!    

Schoolbeker, bakje en/of broodtrommel

Wat dacht je van een schoolbeker, fuitbakje en/of broodtrommel? Zelf heb ik goede ervaring met Mepal Campus. Deze bekers (en fruitbakjes) lekken absoluut niet en zijn verkrijgbaar in pop-up vorm. Lekker makkelijk te openen door je boef (ik zag de mijne namelijk zijn schoolbeker al over de vloer leeggooien bij het open draaien van zijn beker (die hij voor het gemak een beetje gekanteld houdt)). 

Aquaplay waterbaan
Ook dit kreeg mijn boefje vorig jaar maar als ik zie, hoe blij hij er nu nog steeds mee is, kan het eigenlijk ook niet in het cadeaulijstje van een 4-jarige ontbreken. Mocht je het al hebben: vraag een aanvulling!! Je kleine boef moet het allemaal regelen: bootjes die varen, door de sluis heen moeten, geladen moeten worden met containers en dan nog maar niet te spreken over de bruggen die steeds open en dicht moeten. Je kleine boef heeft het er maar druk mee! Dit cadeau staat garant voor een hoop speelplezier tijdens warme dagen!

Dinosaurussen
Bijna vergeten: dino's! Het maakte bij ons niet uit wat het was, als het maar van dino's was. Zelf vind ik 'The Good Dinosaur' erg leuk. Deze dinosaurussen zien er nog wel een soort van lief uit.  We kregen dus een hele verzameling speelgoed dinosaurussen! Wat ik ook erge leuk vond zijn het dino vriendenboek, een dinosaurus puzzel, dinosaurus Memory en een dino knikkerbaan (echt leuk!!).

Knutselspullen
Knutselspullen zijn altijd goed en beschikbaar in ieders budget. Knutselspulletjes hebben ze dan ook nooit genoeg. Denk aan klei, stiften, potloden, gekleurd papier, verf, kwasten, grote kralen en stickers.  Zelf ben ik erg favoriet van de Hema knutselartikelen. Leuke spullen voor kleine prijsjes (en handig: vanaf de bank bestellen en gratis in de winkel ophalen als het je uit komt)!