Cadeautjes 3-jarige

Mijn kleine boef werd 3 jaar. Echt een geweldige leeftijd vol mooie uitspraken en grappige situaties. Nog een jaartje en hij moet naar school! Maar nu eerst zijn derde verjaardag maar eens even regelen...

 

Hieronder een lijst met cadeau ideeën voor peuter van drie (en de daarbij behorende ervaring die ik inmiddels met deze cadeautjes heb opgedaan). 

 

Skelter Buzzy van Berg

Dit was dus echt het hoofdcadeau voor mijn drie jarige boef! Fietsen vond hij spannend maar op deze skelter, zo laag bij de grond en lekker licht, was hij zo weg. En wat ziet het er stoer uit als je je kleine boefje zo in zijn sas over het speeltuintje ziet gaan! De skelter is op lengte verstelbaar en te gebruiken tot 30 kilo. Alle andere kinderen bij ons uit de buurt (ook een stuk ouder) spelen er maar al te graag mee. Een echte aanrader dus! Mocht je een wat groter budget hebben: de skelter is ook verkrijgbaar met aanhanger!

 

Loco Bambino

Ken je Loco nog? Met die blokjes en bijbehorende boekjes? Dit is er nu ook voor peuters en kleuters! Een ontzettend leuk cadeau voor leergierige boefjes! Met wat hulp komen ze al een heel eind. Het verbaasde mij hoeveel mijn kleine boefje al kon na een paar keer te hebben geoefend. Voor de variatie zijn er heel veel boekjes verkrijgbaar voor verschillende leeftijden, met verschillende onderwerpen (tellen, vormen en beesten) en verschillende personages (denk hierbij aan Dikkie DikMuis en haar vriendjesDribbel , Zandkasteel en Nijntje). Mijn kleine boef speelt er veel mee. Bijkomende voordeel: het past lekker makkelijk in de tas en kan dus overal mee naar toe (ook op vakantie!).   

 

Playmobil

Bijna vergeten dat zit zo ontzettend leuk kon zijn! Hele dorpen worden en gebouwd en hele verhalen worden erbij verzonnen. Niet alleen goed voor zijn fijne motoriek maar ook voor zijn fantasie. Nadeel aan Playmobil vind ik dat het best prijzig is (voor de hoeveelheid die je krijgt). Door het cadeau met elkaar of cadeaubonnen (van bijvoorbeeld bol.com) te geven is het voor iedereen leuk!    

 

Hubelino

Niet mijn zoontje maar zijn vriendje kreeg dit. Ik had er er nog nooit van gehoord maar wat leuk is dit! Bouwstenen in combinatie met een knikkerbaan! Hoe magisch is het als je, als drie jarige, je eigen knikkerbaan kan bouwen, het balletje boven erin doet en je het vervolgens weer tot beneden aan kan zien rollen. Ik heb er een aantal peuters ernstig stil van zien worden. Echt een leuk cadeau voor een ondernemend boefje. Ook hier geldt weer dat het aan de dure kant is maar succes gegarandeerd!!

 

Aquaplay waterbaan

Mijn kleine boef heeft het geluk in de zomer jarig te zijn en wat is er nu leuker om buiten met water te spelen. Met Aquaplay kan dat! Je kleine boef moet het allemaal regelen: bootjes die varen, door de sluis heen moeten, geladen moeten worden met containers en dan nog maar niet te spreken over de bruggen die steeds open en dicht moeten. Je kleine boef heeft het er maar druk mee! Dit cadeau staat garant voor een hoop speelplezier tijdens warme dagen!

 

Muziekinstrumenten

Ons boefje houdt van muziek en vooral om het zelf te maken. Op het kinderdagverblijf lopen ze in een rijtje achter elkaar met verschillende instrumentjes. Hoe leuk is het om dat thuis ook te kunnen doen? Vandaar dat mijn boefje een keyboard en gitaar kreeg (heel fijn voor op zondagmorgen ;-) 

 

Skippy Koe

Een skippybal maar dan in de vorm van een koe, konijn, varken, schaap ... of een unicorn natuurlijk. Leuk om mee te spelen en goed voor de motoriek. Wij hebben er in ieder geval veel plezier van. 

 

Knutselspullen
Knutselspullen zijn altijd goed en beschikbaar in ieders budget. Knutselspulletjes hebben ze dan ook nooit genoeg. Denk aan klei, stiften, potloden, gekleurd papier, verf, kwasten, grote kralen en stickers.  Zelf ben ik erg favoriet van de Hema knutselartikelen. Leuke spullen voor kleine prijsjes (en handig: vanaf de bank bestellen en gratis in de winkel ophalen als het je uit komt)!

  

Leuke cadeautjes om zelf te maken

Mijn kleine boefje werd dolgelukkig van de badjas (met oortjes!) die oma voor hem gemaakt heeft. Hij loopt er oneindig veel in en ook op vakantie, na het zwemmen en als hij onder de douche vandaan komt blijkt het een goede uitvinding. Het is fijn hem alvast iets warms aan te kunnen doen als de deurbel gaat of hij in de tuin in het badje heeft gezeten. Het patroon voor een badjas is trouwens hier te vinden.