Dreumes cadeautjes

 De eerste verjaardag van ons kleine mannetje voelde speciaal en dat moest ook zijn cadeau zijn besloot ik. Iets wat er leuk uit ziet (ik moet er tenslotte zelf tegen aan kijken) maar ook handig is en niet al teveel ruimte van ons kleine huisje vraagt. Ook aan de mensen die mij vragen naar zijn verlanglijstje (waar hij zelf natuurlijk weinig inspraak op heeft) geef ik aan dat het vooral iets niet al te groots moet zijn. Inmiddels is ook ons tweede boefje (een meisje) bijna één jaar en denk ik ook alvast voor haar na. Gelukkig kunnen de meeste dingen voor zowel een jongen als een meisje. 

Dus is waar onze éénjarige uiteindelijk blij mee gemaakt is (niet alleen voor zijn verjaardag, ook met sinterklaas en kerst):  

Een loopfiets

De 4-in-1 smart bike van het merk Bandits & Angels: helemaal mijn ding en tot bijna 3-jarige leeftijd hebben we hem veel gebruikt. De fiets kan in het begin als driewieler worden gebruikt (zoals op het plaatje hiernaast) en later gemakkelijk omgebouwd worden tot loopfiets met 2 wielen. Het was voor ons eerste boefje zo een goede koop, dat wij ook voor ons tweede boefje alvast een fietsje klaar hebben staan (maar deze keer dan wel in roze).

 

Loopkarretje

Kijk nou eens naar dit ontzettend mooie houten karretje. Het ziet er leuk uit en heeft genoeg activiteiten om de kleine een tijdje mee bezig te houden. Vooral de kralen, xylofoon en  draaiende delen aan de voorkant zijn een succes. Ontzettend leuk als de kleine boef wel al kan zitten maar nog net niet los kan lopen. Het kan namelijk gebruikt worden om mee te spelen maar ook om achter te lopen. Een goed cadeau voor het ontwikkelen van zowel de fijne als de grove motoriek. Loopkarretjes zijn trouwens verkrijgbaar is allerlei soorten. Kijk eens naar deze houten brandweerwagen, deze houten loop- en duwkoe of de plastic V-Tech babywalker (voorzien van lichtjes en geluidjes). Ze zijn allemaal leuk en uit ervaring weet ik dat, ook al kunnen de kindjes lopen, het leuk blijft om spulletjes in te vervoeren of om mee te spelen. Kortom, een leuk cadeau!

 

Houten treinbaan

Omdat ik niet goed wist wat te vragen voor een baby die eigenlijk alles al heeft, besloot ik een houten treinbaan te vragen. Ieder jaar dat de kleine ouder wordt, kunnen wij hier een uitbreiding op vragen zodat hij, als hij wat ouder is, alvast een hele grote uitgebreide baan heeft waar hij dan mee kan spelen. Voor de treinbaan zijn allerlei accessoires verkrijgbaar waardoor het voor ieder budget toegankelijk is.  

 

Badjas van Nijntje

De kleine man kreeg een echte eigen badjas en uit ervaring moet ik zeggen: een super cadeau! Heerlijk zacht en niet alleen voor naar het zwembad en uit de douche maar ook bij het consultatiebureau heb ik er veel plezier van! In een badcape kan je kleine boef niet kruipen of lopen en in alleen een luier is het weer zo koud. De badjas ging dus ieder bezoek mee. Ik heb er veel plezier van gehad!

Tip: vraag een iets grotere maat zodat de kleine er lekker lang plezier van heeft. 

 

Lego Duplo

Duplo is altijd goed! Het is er in alle prijsklassen en mocht het dubbel worden gegeven maakt dat helemaal niet uit. Onze kleine man was er (in zijn nieuwe badjas) de dag na zijn verjaardag meteen zoet mee. Het verbaasde mij hoeveel hij al kon en na wat passen en meten!

Duplo is trouwens niet alleen voor jongens. Naast trucks, auto's, racewagens en treinen zijn er ook lieveheersbeestjes, boerderijbeestjes en vanaf twee jaar zelfs frozen of en andere disney figuren.  

 

Boe!

Zelf ben ik gek op boeken en eerlijk is eerlijk, je kan er nooit teveel hebben. Het Boe! boek van Matthew van Fleet blijft mijn absolute favoriet. Het boek zit vol activiteiten zoals een eendje met geluid, schuifelementen waardoor beestjes in het boek bewegen, stofjes om aan te voelen en niet te vergeten: op iedere bladzijde een muis (goed zoeken dus!). Een boek voor eindeloos plezier!

 

Armbandje

Echt een leuk, origineel en blijvend cadeau voor meisjes: een armbandje. Vaak zitten er meerdere schakeltjes aan de sluiting waardoor het lang gedragen kan worden. Zeker met speciale feestdagen is het leuk de kleine iets extra's aan te doen bij een schattig jukje of net pakje. Over dit cadeautje ga je zeker complimenten krijgen!!! 

 

 

Een gepersonaliseerd cadeau

YourSurprise.nl vind ik echt een geweldige site voor het meest persoonlijke cadeau ooit!

Denk eens aan een gepersonaliseerde poppenwageneen houten loop- of bakfiets met naameen koffer met naam of (mijn favoriet!) een boek met het kindje in de hoofdrol. Alle artikelen die verkocht worden kunnen worden gepersonaliseerd en sommigen zelfs door middel van een foto. Het meeste heb je binnen twee dagen in huis dus een leuke cadeau op het laatste moment vind je hier! En mocht je het nu allemaal even niet meer weten is een cadeaubon natuurlijk ook altijd leuk!


 

Hobbelpaard

Wat een geweldig cadeau voor als je een iets groter budget hebt of samen een cadeau koopt! Het kindje kan het gebruiken van 10 maanden tot 3 jaar. De kleine boef zit lekker stevig en kan er zelf in en uit. Het onderstel is van hout en zit zeker stevig in elkaar. Het heeft een ontzettend hoog knuffel gehalte en is zonde om weg te zetten. Deze eye catcher hoort eigenlijk gewoon in iedere kinderkamer thuis!