· 

Stokke Tripp Trapp Kinderstoel

Oké oké, ik weet het... deze stoel is best prijzig. Nieuw beginnen ze vanaf ongeveer 180 euro en dan heb je alleen nog maar de stoel. Toch was ik ontzettend blij toen mijn kleine boefje van vier maanden tijdens het kerstdiner lekker bij ons aan tafel kon zitten. Eindelijk een keer niet in zijn wipper bovenop de tafel, nee... hij zat prinsheerlijk, net als wij, echt aan tafel. Hij hoorde er helemaal bij, precies zoals het hoort!  Had ik dit eerder geweten... dan had ik hem meteen na de geboorte al gekocht! 

 

Een kleine tip: kijk even op de website van Babypark. Zij hebben vaak hele leuke aanbiedingen  of extra's bij de tripp trapp stoel!

De stoel

We beginnen bij het begin. De Tripp Trapp kinderstoel is van het merk Stokke. Buiten het feit dat deze stoel in ieder interieur past en in maar liefst 14 kleuren en drie houtsoorten leverbaar is, is de stoel ook nog eens ontzettend praktisch.  Deze zogenaamde meegroeistoel is namelijk te gebruiken van de geboorte tot je kindje volwassen is. Handig is hierbij dat de voetensteun en zithoogte in stappen verstelbaar zijn zodat het altijd op maat is. Een leuk weetje: de stoel kan personen tot 140 kilo dragen! Alleen hieruit blijkt volgens mij al dat het om een hele degelijke en kwalitatief goede kinderstoel gaat. Wat ook handig is om te weten is dat de stoel klein te vervoeren is na aankoop en gemakkelijk in elkaar gezet kan worden (de gebruiksaanwijzing is ook te downloaden via de website van Stokke). 

 

Newborn set

Zoals ik hierboven al beschreef, is de newborn set speciaal gemaakt voor de aller aller kleinsten. Dit 'stoeltje' hang je aan de Tripp Trapp stoel en als de knopjes aan beide kanten groen zijn, zit hij al vast. Je kleintje wordt door een comfortabel tuigje in het zitje gehouden en zit nu op dezelfde hoogte als jijzelf. Gezellig met zijn allen aan tafel en een praktische hoogte om eten te geven! Je kindje ligt trouwens wel in dezelfde houding als in de maxi cosi. Het is dus niet bestemd om heel lang in te zitten. De bekleding van deze newborn set is wasbaar en bijgesloten is een plastic speelgoedhanger (die er ook af te halen is). 

 

Baby set

Als de kleine zelfstandig rechtop kan zitten (bij ons was dit met ongeveer 7 maanden), kan je kindje over op de baby set. Door de hoogte van de stoel (waarvan onder andere het zitgedeelte in hoogte verstelbaar is), zit ook nu je kindje gewoon weer lekker aan tafel. Het plastic zitje is makkelijk schoon te maken (kan zelfs in de vaatwasser) en de bijbehorende kussens kunnen in de was. Mocht je willen, is er ook een tray (tafelblad) bij te krijgen maar zelf hebben wij die maar enkele malen gebruikt (vooral bij het eten in de tuin... wij op de loungebank, ons boefje in de kinderstoel met

het eten voor zich).   

  

Toen onze kleine boef iets groter werd, hebben wij het plastic zitje voor om de buik van de stoel gehaald. Hij zit dus nu 'nog steeds op zijn eigen stoel' maar dan los. De rugleuning zit er nog wel op maar dat komt vooral omdat ik zelf denk dat het net iets comfortabeler voor hem is. De combinatie van een stoel en baby set is trouwens vaak goedkoper dan beiden apart kopen. Soms krijg je er zelfs gratis accessoires bij zoals een tray (blad voor aan de stoel om aan te knutselen of eten). 

 

Tweedehands

De prijs van deze ontzettend robuuste en stevige stoel is helaas niet laag. Gelukkig bestaat er ook Marktplaats! Er worden ontzettend veel Tripp Trapp stoelen van Stokke aangeboden maar let op: niet alle accessoires zijn met alle stoelen te combineren. Om achteraf teleurstelling te voorkomen is het handig om op het serienummer te letten. Deze staan bij de meeste stoelen onder de rechter zijkant. De baby- en newborn set zijn alleen te combineren met stoelen geproduceerd vanaf mei 2003. Deze stoelen zijn te herkennen aan een serienummer wat begint met een 3 of hoger. Mocht je het serienummer niet kunnen vinden, is het verschil ook te zien aan de afstand tussen de twee horizontale rugleuningen. Voor 2003 was dit ongeveer 2,5 centimeter. Na mei 2003 werd dit ongeveer 4,5 centimeter. Uit ervaring weet ik dat de oudere modellen ook goed en stevig zijn, de houten beugels (met het leren bandje) zijn echter slecht verkrijgbaar dus let hier even op als je de stoel tweedehands koopt.

 

Tip

Wij hebben bij een babyshower geld ingezameld en daar een Tripp Trapp stoel van gekocht. In plaats van heel veel kleine cadeautjes kreeg de aanstaande moeder één groot cadeau... en wat was (en is) ze er blij mee!