Zwangerschapsboeken

Tijdens mijn zwangerschap wilde ik mij graag zo goed mogelijk voorbereiden op de tijd tot aan de bevalling, de bevalling zelf en de tijd vlak na de bevalling. Ik ging er vanuit dat als de baby geboren was, ik waarschijnlijk niet zoveel tijd meer had om boeken door te nemen. Achteraf bleek dat ik dat goed bedacht had en was ik blij dat ik tijdens mijn zwangerschap heel wat boeken gelezen had. Onderstaand een lijstje van boeken, die fijn geschreven zijn en natuurlijk ook de nodige informatie bevatten. 

 

Veilig zwanger - Beatrijs Smulders

Een ontzettend duidelijk maar vooral praktisch boek. Ik vond het zelf fijn om te lezen en heb er echt iets aan gehad. Alle do's en dont's van een zwangerschap staan hierin beschreven en zijn gemakkelijk terug te vinden. Vooral de besproken ervaringen vond ik heel herkenbaar (en soms erg grappig). Ook voor mannen is dit een erg leerzaam boek! 

 

Veilig bevallen - Beatrijs Smulders

Echt een super interessant boek voor iedereen die zwanger is! Alle vragen die je hebt over bevallen worden uitgebreid beschreven. Ook pijnbestrijding komt aan bod (waar ik zelf in andere boeken weinig informatie over kon vinden). Ook in dit boek worden weer ervaringen besproken waardoor het leuk blijft om te lezen. Ik vond het fijn mij op deze manier op de bevalling voor te bereiden.

 

Oei, ik groei! - Hetty van de Rijt

Een sprongetje? Waar hebben ze het nou weer over? Nou, over dit boek dus. De eerste keer dat ik over een sprongetje hoorde, vroeg ik me ernstig af wat dit nu weer moest betekenen. Door dit boek ben ik erachter. Hoewel de sprongetjeskalender bij ons niet helemaal overéén kwam, is het is een fijn boek om te lezen omdat het in bepaalde mate inzichtelijk welke ontwikkelingen je baby de eerste jaren door maakt. 

 

Babymassage en reflexologie - W. Kavanagh

Eigenlijk zou je een cursus babymassage moeten doen tijdens je zwangerschapsverlof. Toen mijn boefje geboren was had ik daar namelijk helemaal de puf niet meer voor. Door dit boek kon ik toch wat technieken toepassen. Bij mijn kleine boef is vooral de voetreflexologie een succes. En zeg nu eerlijk... iedereen vindt een massage toch heerlijk?