Zwempakketje

Wat ik ook een ontzettend leuk idee vond was een zwempakketje! Je kan het zo gek maken als je zelf wilt en de meeste dingen uit het pakket zijn niet erg om dubbel te krijgen. Wat je bijvoorbeeld in het pakket zou kunnen doen, is: 

 • Een toegangskaartje of rittenkaart voor het plaatselijke zwembad (vaak ook geldig voor een lesje babyzwemmen).
 • Een zwembroekje voor jongens, een zwembroekje voor meisjes of een badpakje. Omdat veel baby's snel onderkoeld raken in het zwembad wordt vaak aangeraden pas te gaan zwemmen na de eerste vaccinatie (twee maanden) of zelfs te wachten tot de baby 3 maanden oud is. Let dus bij het kopen op de maat. Het is zonde maat 50 te geven als deze toch niet (of nauwelijks) gebruikt gaat worden. Mijn advies: koop maat 62 en/of 68, dat zit je zeker goed. 
 • Zwemluiers zijn er tegenwoordig in twee verschillende soorten: de wegwerp en wasbare luiers.
  • De wasbare luiers zien er ontzettend leuk uit en kunnen prima gedragen worden zonder zwembroek of badpak er overheen. Ze kunnen met en zonder inlegvelletjes worden gebruikt en zijn daarnaast ook verstelbaar qua maat. Eigenlijk is dit dus hartstikke handig. Waar een ander per maat een zwembroek of zwempak koopt, heb je van deze zwemluier veel langer plezier. 
  • De meest bekende luiers, zijn die van Huggies. Ik heb hier goede ervaring mee. Ze zijn makkelijk aan en uit te trekken en houden voldoende tegen. Let wel op dat je de goede maat koopt (maat 2/3 voor baby's van 3 maanden).  
 • Een badcape is onmisbaar bij het zwemmen met een baby. En niet alleen tijdens het zwemmen, ook na het badderen of douchen thuis is het heel fijn er één of meer te hebben. 
 • Het chloor in zwembadwater kan een babyhuidje uitdrogen. Het is daarom lekker om de kleine boef na het zwemmen in de smeren met een lekkere crème. Een lekkere bodylotion is hiervoor bijvoorbeeld uitermate geschikt.  
 • Een hydrofiele luier kan tijdens het zwemmen ook echt niet vergeten worden. Mijn ervaring: hiervan kan je er niet genoeg hebben! Ze zijn heerlijk om baby's mee af te drogen maar kunnen ook gebruikt worden als monddoekje, voor op het aankleedkussen (mocht er iets op komen, hoeft de hoes van het aankleedkussen niet constant te worden gewassen), of voor in de kinderwagen of wieg (mocht de baby erop kwijlen of spugen, wordt het matrasje niet vies). Hydrofiele luiers zijn er in de leukste motiefjes! Echt voor ieder iets wils en ze hoeven echt niet duur te zijn! 
 • Ook een zwemband moet niet worden vergeten bij het zwemmen. In de meeste zwembaden is een baby zonder bescherming niet eens toegestaan.  

Je kan je zwempakketje zo gek maken als je zelf wilt. Zwemluiers, een toegangskaartje voor het zwembad en zwemkleding zijn niet zo voor de hand liggende kraamcadeautjes dus de kans dat het dubbel wordt gegeven is heel klein. Hydrofiele luiers en badcapes kan je niet genoeg hebben.