Houten hanger met foto

Op zoek naar een persoonlijk cadeau voor papa, mama, opa, oma, juf, meester, oom, tante, nicht of neef? Kijk dan eens naar deze leuke houten hanger met foto. Ontzettend leuk om te maken (in ongeveer 1,5 uur) maar ook heel erg leuk om te krijgen!

 

Wat hebben we nodig voor deze persoonlijke houten hanger met foto? 

- Een houten hanger (ook leuk: een houten hart op een magneet)

- Wit A4 papier

- Printer

- Foto 

- Schaar

- Mod Podge

- Schuurspons of Spons Kwast 

- Naald of speld

 

Zorg dat de houten hanger (in dit geval het hartje) vrij is van het touwtje. Print en knip de foto zo, dat het op de hanger past. Het kan precies op maat, het kan ook iets kleiner (zelf vind ik het leuk om nog wat hout te zien). Smeer de kant waarop je de foto wil plakken met een spons (kwast) in met een laagje Mod Podge. Leg hier de foto in (met de goede kant naar boven) en zorg ervoor dat er geen luchtbelletje zijn (eventueel even plat strijken met een pasje).  Smeer vervolgens de foto en wat daarom heen zit in met een normale laag Mod Podge (geen nood: de strepen drogen transparant op). Wacht tot dit droog is en herhaal het dan nog een keer. Klaar ben je! Steek het gaatje door met een naald en doe het touwtje door de hanger terug. Mocht het niet lukken omdat het touwtje beschadigd is, kan je deze nog een keer afknippen of heel even verwarmen met een aansteker (waarna je het touwtje tussen je vingers heen en weer rolt tot deze weer plat is).

 

Natuurlijk kan je de hanger gewoon als sleutelhanger gebruiken maar hij kan ook aan een kandelaar of wit geschilderde fles. Wil je de fles wit schilderen, zet dan een stok vast in de tuin (met droog weer natuurlijk). Hang er de goed gereinigde wijnfles overheen en spuit deze in hele dunne laagjes in de kleur die je hebben wilt). Vergeet trouwens niet om ook de dop in dezelfde kleur te maken ;-)