Magneet- en krijtbord

Mijn kleine boefje vindt het geweldig om stickers te plakken en te tekenen op een krijtbord. Voor alles in huis onder zit, bedacht ik me dat een krijtbord en magneetbord wel eens heel wat irritatie zou kunnen schelen. Maar zo groot is ons huisje niet Hoe gaan we dat nu eens doen? En ja hoor ... de binnenkant van de kastdeur is de aangewezen plaats. Met de deur open kan ons boefje lekker aan de gang. Met de deur dicht ziet niemand er meer iets van. Dus hier is hij dan:

 

Wat heb je nodig (allemaal online via onderstaande linkjes te bestellen bij Gamma): 

- Ammonia

- Magneetverf

- Afplakband

- Lakroller (setje)

Schuurmachine en schuurpapier

- Krijtverf (schoolbordverf)

 

1. Schuur de deur op tot je voelt dat deze een beetje ruw wordt (bij ons was een kleine schuurmachine geen overbodige luxe). Maak de deur vervolgens schoon met ammonia. 

 

2. Plak de deur af met afplakband. Wij vonden het leuk de deur in twee stukken te verdelen. Zonder afplakband zou dat niet netjes lukken. Vergeet niet de klink van de deur eraf te halen (daar wil je geen verf op neem ik aan). Leg een grote krant of stuk papier/karton onder de deur. 

 

3. Maak de magneetverf open en zorg ervoor dat je heel goed roert! Breng met de roller een dunne laag magneetverf aan. Laat deze minimaal 4 uur (of langer als dat op het potje staat) drogen voor je er een nieuwe laag overheen doet. Bij ons waren 4 lagen nodig! Wij hebben alleen het onderste vlak met magneetverf gedaan. Onze kleine boef is nog niet zo groot ;-)

 

4. Als je zeker weet dat de magneetverf droog is, kan het licht worden opgeschuurd en kan er een laag krijtverf/schoolbordverf overheen. In ons geval konden wij ook meteen de eerste laag op het bovenste vlak doen. Ook van deze verf hadden wij drie lagen nodig (let: bij ons was de tijd tot overschilderen langer dan bij de magneetverf). Schoolbordverf is trouwens is meerdere kleuren verkrijgbaar! 

 

5. Als alles droog is kan het eventuele afplakband van de deur af en kunnen de randjes worden bijgewerkt. Dit is heel makkelijk te doen met een mesje en wat ammonia. 

 

 

De magneetletters kocht ik bij Big Bazaar (48 letters voor ongeveer 5 euro). Ze zijn ook te koop bij Bol.com

 

 

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje voor een één of twee jarige? Kijk dan eens bij mijn andere verhaaltjes vol tips! 

 

 

Heb je vragen, laat hieronder gerust een reactie achter!