· 

Peuter cadeautjes (2 jaar)

Jeetje, onze kleine man al bijna twee. Ik Google me suf voor een leuk, nuttig maar vooral ook origineel cadeau. Voor de baby dingen is hij te groot maar voor de typische peuter dingen als bijvoorbeeld een driewieler is hij nog veel te klein. Om voorop te stellen hou ik niet zo heel erg van plastic speelgoed en al helemaal niet als het geluid maakt (boeken en houten speelgoed hebben stiekem toch wel mijn voorkeur). Mijn kleine man daarentegen houdt juist heel erg van alles wat geluid maakt en fel gekleurd is. We liggen dus lekker op 1 lijn (maar niet heus). Drie weken voor zijn verjaardag zit ik dan ook echt met mijn handen in het haar, de control freak in mij wil het nu echt geregeld hebben. Wat moeten we onze aanstaande peuter voor cadeau geven? Avonden Google ik en stukje bij beetje krijg ik wat inspiratie (waarbij ik er overigens al snel achter kom dat er bijna niet onder speelgoed van plastic met geluid uit te komen is). Onderstaand de cadeaus die onze grote kleine peuter uiteindelijk op zijn verjaardag gehad heeft:

 

Zand en water Picknicktafel

Het leukste cadeau op de tweede verjaardag van mijn kleine man, was de kleine houten picknicktafel!  Ik zal een kleine uitleg geven: dit leuke houten tafeltje staat mooi in onze tuin en biedt plaats aan vier kleine kinderen. Het blad van de tafel is afneembaar waardoor er twee plastic bakken tevoorschijn komen. Deze kunnen worden gevuld met bijvoorbeeld water of zand. Mocht je zand willen gebruiken, is het Magic Sand een echte aanrader. Dit zand is magnetisch, geeft geen troep en is lekker makkelijk op te ruimen! Bij de tafel zit een parasolletje waardoor het tafeltje ook in de zon eindeloos speelplezier kan geven! Mocht je voldoende woonruimte hebben, is het trouwens ook een heel leuk knutseltafeltje voor binnen bedacht ik laatst. 

 

Toet toet stuntpark

Hij keek zijn ogen uit! Dit stuntpark is namelijk ongeveer net zo groot als onze kleine man! Het in elkaar zetten is even een dingetje maar op een kinderverjaardag zijn bij ons altijd wel een paar handige mannen die het leuk vinden een beetje te ' klussen'. Binnen twintig minuten was de

stuntbaan dan ook klaar voor gebruik en wat een plezier hebben we ervan. Niet alleen de kleine man maar ook zijn papa is regelmatig spelend te vinden! Het nadeel is dat het speelpark best wat plaats in neemt en veel geluid maakt. Gelukkig kunnen de auto's ook zonder geluid stunten! Ze maken loopings, gaan stijl naar beneden en kunnen onderweg even tanken of banden wisselen. De set is uit te breiden met verschillende autootjes zoals een gepersonaliseerde auto, Hippiebusgraafmachine of politieauto.  Wij kregen bijvoorbeeld een Monstertruck om mee te stunten en Ans de ambulance voor het geval het fout zou gaan. Ook het stuntpark zelf is uit te breiden met extra wegdelen, een lanceerbaangaragevliegveld, ruimtestationtreinstationbrandweerkazerne of politiebureau. Wij wisten dat we het stuntpark zouden krijgen als gezamenlijk cadeau van familie. Aan andere visite vroegen we extra autootjes waardoor er nu een aardig assortiment van Toet Toet bij ons in huis beschikbaar is.  Wat ik zelf trouwens heel erg leuk vonden aan deze Toet Toet auto's is dat ze ook in het buitenland verkrijgbaar zijn. Tijdens onze vakantie hebben we dan ook een vrolijk Franstalig ' Tut Tut' autootje op de kop getikt.  

Interactieve en gepersonaliseerde boeken

Mijn kleine man is gek op boeken. Vooral de interactieve boeken vind hij geweldig. Zo kreeg hij voor zijn tweede verjaardag Gonnie en vriendjes (flapjesboek) en het doe boek. Het zijn zijn nieuwe favoriete boeken om samen uit te lezen. Aangezien onze kleine man gek is op Woezel en Pip, kreeg hij hier ook een gepersonaliseerd boek van. Momenteel is hij nog iets te klein om echt voor zo een verhaal te gaan zitten maar ik sta nu al te popelen om het hem voor te lezen als hij iets ouder is. Het grote flapjesboek van Woezel en Pip met foto en naam van het kindje is trouwens ook echt ontzettend leuk! Van een hele creatieve tante kreeg hij een gepersonaliseerd karton boekje met foto's van alle dieren die zij tijdens safari in Zuid Afrika tegen was gekomen. Ook een super leuk en origineel cadeau!  

 

Electro Wonderpen

Dit cadeautje van Woezel en Pip heeft een leuke prijs en is nog leuker om te geven. Op de verjaardag zelf zal de kleine boef er nog niet heel veel aan hebben, een paar maanden later wel! Mijn boefje vond het met 2,5 jaar echt heel erg leuk. Sommige dingen zijn nog een beetje moeilijk maar de meeste pagina's gaan goed. Ook voor in de auto is het een aanrader! 

 

Step van Woezel en Pip

De kleine man kreeg voor zijn verjaardag een schattig stepje van Woezel en Pip (ook volop, in hele goede staat, via Marktplaats te krijgen). Ik dacht echt dat hij er te klein voor zou zijn maar toen hij het probeerde kwam hij best aardig vooruit. Natuurlijk ging hij niet hard maar voor zijn derde verjaardag gaat hij steppen zeker wel onder de knie krijgen. De stepjes zijn er ook van  bijvoorbeeld Frozen en Cars. Nog even oefenen en hij gaat er net zo hand mee als zijn loopfietsje!

 

Schoentjes

Hij kreeg nieuwe schoenen! Hele stoere van Converse sneakers. Echt een goed cadeau want goede schoentjes in deze maat (22 of 23) zijn best prijzig. Ik was er dus zelf erg blij mee! Bij Ziengs hebben ze trouwens regelmatig kinderschoenen in de aanbieding! Bewaar wel het bonnetje. Mochten de schoenen namelijk niet passen, kunnen ze altijd geruild worden. 

 

Kleedje

Mijn kleine man is gek op kleedjes. Als hij er 1 ziet, moet hij er even op liggen en het liefst moet de hele familie hem daarbij vergezellen (daar lig je dan met drie volwassenen en 1 dreumes op de koude grond, alleen maar omdat hij er zo gelukkig van wordt). Dus op zijn verjaardag kreeg hij een eigen handgemaakt kleedje, in een handgemaakt tasje en wat was hij daar gelukkig mee! 

 

Klein speelgoed

Omdat ik vind dat mensen ook gewoon zonder of met een klein cadeautje welkom zijn, zorg ik altijd dat er op het lijstje ook wat kleine dingen staan. Dit jaar waren dat onder andere stoepkrijt, boekjes (hele leuke met Kiekeboe als titel kwamen bij Action vandaan), bellenblaas(pistool), een bal, een zwembroekjemuziekinstrumentjes (of een muziekcenter) van hout en een windmolentje (vooral dit is echt een hoofdcadeau). De meeste cadeautjes staan trouwens gelinkt naar de website van Bol.com. Dit is vooral om een idee te geven wat ik bedoel. Natuurlijk zijn cadeautjes als een windmolentje en stoepkrijt ook gewoon in winkels als bijvoorbeeld Action te vinden. 

 

Uiteindelijk was het een ontzettend gezellige verjaardag waarbij de kleine man ontzettend verwend is (zelfs zo erg dat ik mij er een beetje bezwaard door voelde). Hij kan voorlopig weer vooruit met de cadeautjes die hij gehad heeft. Op naar volgend jaar...

 

Ben je trouwens nog op zoek naar een leuke traktatie. Kijk even hier voor onder andere Nijntje en Woezel en Pip!