· 

Traktatie Woezel en Pip (met rozijntjes of fruit)

Eerlijk is eerlijk: ik ben er wel wat avondjes zoet mee geweest! Het is even werk maar het eindresultaat is leuk, superleuk! Net als de reactie die ik kreeg op het kinderdagverblijf. Mijn kleine boefje trakteerde deze schattige huisjes voor zijn tweede verjaardag.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het boodschappenlijstje voor deze huisjes: 

 

- Het sjabloon om te printen via Etsy 

Ik had nog nooit eerder gebruik gemaakt van dit creatieve platform maar eigenlijk is het ontzettend leuk. Je doet in je winkelwagen wat je wilt kopen en na betaling kan je de bestanden direct via je account downloaden. Deze bestand blijven trouwens gewoon bruikbaar. Mocht je dus later deze traktatie nog een keer willen maken, kan dat. 

- Rood papier/karton voor het dak minimaal 120 gram/m2.

Bij Bol.com worden gekleurde vellen karton verkocht (inclusief rood) welke goed te gebruiken zijn. Door het wat dikkere papier kon ik de vouwlijnen met een mesje alvast een beetje insnijden waardoor het vouwen een heel stuk makkelijker ging. Het nadeel van het pakket is, dat er ook andere kleuren in zitten. Nu kan je er natuurlijk ook voor kiezen verschillende kleuren daken te doen of de overige kartonnen vellen gebruiken voor de traktatie van volgend jaar (kijk eens bij deze Nijntje traktatie).  

 

- Wit papier/karton voor het huisje zelf

In bovenstaand pakket zit ook wit karton. Zelf had ik nog wat fotopapier waar ik niets mee deed. Uit ervaring weet ik nu dat dit ook prima gebuikt kan worden en het geeft het huisje ook meteen wat glans.  

 

- Schaar en een scherp mesje

Het is veel knipwerk! Een fijne schaar is dus handig. Met een scherp mesje (ik gebruikte een aardappelmesje) kunnen de vouwlijnen alvast een beetje worden ingesneden wat een hoop tijd bespaart. 

 

- Lijm en een liniaal

Gebruik geen plakstift, Het kost een hoop tijd en deze lijm laat snel los. Gebruik liever een tube!

  

Met een kleurenprinter print je de sjablonen en volg je de werkinstructie (die overigens heel duidelijk is). De huisjes heb ik gevuld met een rozijntjes maar kan natuurlijk ook prima met wat popcorn of een mandarijntje. 

 


Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting