Blokkenkistje

Al voor zijn eerste verjaardag was mijn kleine man gek op spelen met blokken. Hij kan er alles mee: stapelen, ergens in, ergens uit en vooral gooien! Nu ben ik zelf gek op knutselen en werd is geïnspireerd door een afbeelding op Pinterest met daarop gepersonaliseerde blokken. Hoe leuk is dat! Dus hier is dan mijn grote trots:
Het kostte mijn heel wat avondjes werk maar het is tot nu toe het leukst wat ik zelf heb gemaakt! Wat ik nodig had, was: 
Kistje
Blokken 
- Sjablonen
- Computer
- Printer
- Digitale foto's
- Scherp mesje
- Schaar
Het kistje
Het kistje heb ik via internet besteld en de letters kocht ik bij Action. Deze zijn vast gelijmd met Modpodge en ik moet eerlijk zeggen: ze blijven ontzettend stevig zitten.
De blokken
De blokken kocht ik via Opitec (bijkomend voordeel: je krijgt af en toe de nieuwe brochure met leuke knutselspulletjes en inspiratie). De blokken heb ik geschuurd zodat er geen scherpen randjes of punten meer aan zaten. 
Modpodge
Modpodge is een lijm en vernis in één. Het is niet handig op mee te plakken maar ook om iets af te lakken en een beschermlaag te geven. Zelf koos ik bij dit blokkenkistje voor de matte versie maar inmiddels heb ik ook een kistje, naar volle tevredenheid, gemaakt met de glans versie. Als je de Modpdge aanbrengt is het wit maar geen paniek: het droogt transparant op!
Verwerken van de foto's 
Op de computer zocht ik leuke foto's, die ik digitaal al op maat gemaakt heb. Deze foto's heb ik geprint op gewoon wit A4 papier. De foto's uitknippen en ze kunnen met Modpodge op het blok worden gelijmd. 
Verwerken van de letters, figuurtjes en cijfers 
Bij Action kocht wat papier met leuke motiefjes. Via internet zocht ik een alfabet en printte het alfabet een aantal maal uit op het gekleurde papier, net als de figuurtjes en cijfers. Voor het uitknippen is het handig een scherp mesje bij de hand te hebben om ook de binnenkantjes van bijvoorbeeld de 8 of O mooi af te kunnen werken. Ook deze figuren kunnen worden vastgelijmd met Modpodge. 
  
Als het vlak droog is, kan je er nog een paar lagen Modpodge op smeren. Op deze manier weet je zeker dat het papier niet meer los zal laten. Let er wel op dat je het blok neer moet leggen om te laten drogen, smeer dus niet in één keer het hele blok in!