· 

Dreumes cadeautjes (1 jaar)

De eerste verjaardag van ons kleine mannetje voelde speciaal en dat moest ook zijn cadeau zijn besloot ik. Iets wat er leuk uit ziet (ik moet er tenslotte zelf tegen aan kijken) maar ook handig is en niet al teveel ruimte van ons kleine huisje vraagt. Ook aan de mensen die mij vragen naar zijn verlanglijstje (waar hij zelf natuurlijk weinig inspraak op heeft) geef ik aan dat het vooral iets niet al te groots moet zijn.

 

Dus is waar onze éénjarige uiteindelijk blij mee gemaakt is (niet alleen voor zijn verjaardag, ook met sinterklaas en kerst):

 

Een loopfiets

De 4-in-1 smart bike van het merk Bandits & Angels. Helemaal mijn ding en nu nog (de kleine man is inmiddels 2) krijg ik complimenten over het fietsje, voorzien van eigen naam. Het is een degelijk fietsje wat zeker het geld waard is. De kinbeschermer met naam die je erbij kan kopen (of vragen aan visite) maakt het fietsje helemaal af. Mijn kleine man en ik zijn allebei echt fan van dit cadeau en hebben er tot bijna 3-jarige leeftijd veel gebruik van gemaakt (om naar bijvoorbeeld alle zes de speeltuintjes in ons dorp te lopen/fietsen). Ook voor ons kleine meisje van nu vier maanden, hebben wij alweer een nieuw fietsje staan (maar dan in roze).

 

 

Eigen relax stoel

De kleine man kreeg een eigen relax stoel. Zwart met een ster, super stoer en heerlijk om in te zitten! Nu hij twee is, heeft hij er veel plezier van. Hij gaat er met een boekje lekker in zitten en commandeert dan dat hij er ook graag wat te drinken bij wil hebben. 

 

 

 

babywalker / Loopkar

Een ontzettend leuk karretje. Ziet er leuk uit en heeft genoeg dingetjes om de kleine mee bezig te houden. Vooral de kralen en de draaiblokjes aan de voorkant zijn een succes. Let alleen wel op dat de kleine zich er niet aan op trekt: het karretje valt dan achterover.  

 

 

Een houten schommel 

De schommel past ontzettend goed bij onze tuin en laten we dan ook het hele jaar door buiten hangen. Toen ons zoontje twee was, zat hij nog steeds ongeveer vijf keer per week in de schommel. Bij ons hangt de schommel onder twee bomen waardoor wij geen gaten hoeven te maken. Onze kleine man kon al heel goed rechtop zitten waardoor de schommel ideaal was. Hij kon er niet uit vallen maar had (en heeft) er wel heel veel plezier in.

Houten treinbaan

Omdat ik niet goed wist wat te vragen voor een baby die eigenlijk alles al heeft, besloot ik een houten treinbaan te vragen. Ieder jaar dat de kleine ouder wordt, kunnen wij hier een uitbreiding op vragen zodat hij, als hij wat ouder is, alvast een hele grote uitgebreide baan heeft waar hij dan mee kan spelen. Voor de treinbaan zijn allerlei accessoires verkrijgbaar waardoor het voor ieder budget toegankelijk is.  

 

 

Badjas van Nijntje

De kleine man kreeg een echte eigen badjas en uit ervaring moet ik zeggen: een super cadeau! Niet alleen voor naar het zwembad en uit de douche maar ook bij het consultatiebureau heb ik er veel plezier van! Tip: vraag een iets grotere maat zodat de kleine er lekker lang plezier van heeft. 

 

 

Lego Duplo

Duplo is altijd goed! Het is er in alle prijsklassen en mocht het dubbel worden gegeven maakt dat helemaal niet uit. Onze kleine man was er (in zijn nieuwe badjas) de dag na zijn verjaardag meteen zoet mee. Heerlijk zoals hij alles zit te passen en meten! 

 

 

 

Kinderbezem, -stoffer en -blik

Ook een succes en handig voor mama. Hij vind het nu zelfs leuk om te helpen met opruimen!!

 

Hamertje Tik

Op de kamer van de kleine man staat hamertje tik van Woezel en Pip. Ons zoontje ging er met ongeveer 18 maanden actief mee spelen maar tot die tijd staat het ook ontzettend leuk op het kinderkamertje!

 

 

Verstoppertje spelen

Echt leuk! Wij hebben (natuurlijk) de Woezel en Pip variant. Maar dit spel is er ook van Kikker, Nijntje en Bumba! Je zet het poppetje aan, verstopt het (op een makkelijke plaats natuurlijk) en laat je dreumes zoeken. Zo zijn wij dus uren zoet geweest! 

 

 

Mijn opgroeiboek en Mijn creche- en oppasboek

Tijdens mijn zwangerschap kocht ik het eerste boek van Pauline Oud. Een hele leuke reeks invulboeken die ik dan ook probeer bij te houden. Voor de verjaardag vroeg ik dan ook het Opgroeiboek voor de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Omdat ook het crèche- en oppasboek bijna vol was, kreeg hij deze ook.   

 

 

 

Treintje van Woezel en Pip

Dit treintje is ook een succes! Tot de kleine ermee kon spelen stond het in het raamkozijn. Vanaf ongeveer 18 maanden, ging hij ermee spelen. Het begon met draaien aan de wielen. Nu rijdt hij er op zijn knietjes echt mee rond. Heel erg leuk om te zien!

 

 

 

Een handgemaakt boek 

Een ontzettend leuk cadeau en hartstikke persoonlijk. Een boek, gemaakt van stof met op iedere pagina een ander beestje die weer te maken heeft met een persoon uit de familie (de kat van oma, de vogels van opa enz.). Een waardevoller cadeau is er niet!

 

 

Boeken boeken boeken!

Onze kleine man is dol op boeken! Hij heeft door het hele huis minimaal 30 boeken staan. In alle vormen en maten. Veel kleine boeken komen bij Action en Kruidvat vandaan. Onderstaande boeken zijn echter wel even het vermelden waard.

  • Dit is Dikkie Dik (Flapjesboek)Het boek is ontzettend leuk maar wel voor iets oudere kinderen (bij ongeveer 18 maanden keek onze kleine man er ineens naar om). Ik vond het wel al een heel leuk cadeau voor zijn eerste verjaardag. Alvast een boek voor 'later'. 
  • Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik: Ideaal boek als je al vanaf jonge leeftijd voor wil lezen. Onze kleine man vond vooral de voorkant heel erg spannend. Wanneer je het boek heen en weer beweegt, beweegt ook de Dikkie Dik op het plaatje.
  • Boe!: Dit is echt mijn favoriet! Wat een ontzettend leuk boek! Op iedere pagina is iets te ontdekken: het geluid van een eend, het gevoel van een schapenvacht en bewegen van een kip. Iedere avond is het weer een feestje met dit boek!    
  • Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik: Nog zo een ontzettend leuk boek van Dikkie Dik vol leuke verhalen en avonturen! Heel toepasselijk voor een verjaardag ook!
  • Nijntje oefent korte woordjes: Een heel leuk en leerzaam boek om woordjes te oefenen. De tekeningen zijn heel duidelijk, de bladzijden heel stevig en de onderwerpen alledaags. Dit boek behoort absoluut tot één van de lievelingsboeken! 

 

Al met al is het een ontzettend leuke verjaardag geweest. Helaas heeft hij niet in de taart geslagen maar hem netjes opgegeten! Het was een onvergetelijke dag! Wat zijn jouw cadeautips voor een éénjarige? 

 

Ben je trouwens nog op zoek naar een leuke traktatie. Kijk even hier voor onder andere Nijntje en Woezel en Pip!